Waniliowe cudo - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

200 ml likieru waniliowego Marie Bizzard, 100 ml rumu, 2 łyżki miodu, łyżka soku z cytryny, 2 banany, mleko, sok ananasowo-grejpfrutowy (Hortex)

Jak przyrządzić?

Banany pokrój w plasterki, skrop sokiem z cytryny, rozgnieć widelcem, zmiksuj z mlekiem. Wlej do shakera, dodaj sok, alkohole i miód, porządnie wymieszaj. Przelej do szklanek. Dodaj kostki lodu, udekoruj plasetkami banana.

Potrzebne przybory:

widelec, shaker, parasolki, wykałaczki do nadziewania ozdóbek ;)

Jak podawać?

Z lodem lub bez, koniecznie przybraną (jestem estetką), ze słomką, w okrągłych pucharkach

Uwagi:

Do dekoracji można wrzucić co się chece - wisienki kandyzowane, kawałki ananasa. Jak ktoś lubi rzeczy bardzo słodkie, niech doda łyżkę cukru lub 2 pastylki słodziku.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaAlkohole
Czas przygotowania10 min.
Trudnośćprosty
Porcje4
Kalorycznośćtroszkę jest
Autoroldzia

Waniliowe cudo: Podobne przepisy

Waniliowe cudo: wypróbuj również

Powiązane Tematy