Składniki:
200 ml likieru waniliowego Marie Bizzard, 100 ml rumu, 2 łyżki miodu, łyżka soku z cytryny, 2 banany, mleko, sok ananasowo-grejpfrutowy (Hortex)
Jak przyrządzić?
Banany pokrój w plasterki, skrop sokiem z cytryny, rozgnieć widelcem, zmiksuj z mlekiem. Wlej do shakera, dodaj sok, alkohole i miód, porządnie wymieszaj. Przelej do szklanek. Dodaj kostki lodu, udekoruj plasetkami banana.
Potrzebne przybory:
widelec, shaker, parasolki, wykałaczki do nadziewania ozdóbek ;)
Jak podawać?
Z lodem lub bez, koniecznie przybraną (jestem estetką), ze słomką, w okrągłych pucharkach
Uwagi:
Do dekoracji można wrzucić co się chece - wisienki kandyzowane, kawałki ananasa. Jak ktoś lubi rzeczy bardzo słodkie, niech doda łyżkę cukru lub 2 pastylki słodziku.
Kategoria dania | Alkohole |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Kaloryczność | troszkę jest |
Autor | oldzia |