Zupa z pomidorami i fasolką czerwoną i białą - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

5 skrzydełek kurczaka, 1 puszka pomidorów bez skórki, 1 puszka fasoli czerwonej i 1 puszka fasoli białej, 3 marchewki,c ebula, 7 ziemniaków dużych, pół selera, 3 pietruszki korzenie, nać selera (dużą łyżke), dużą ilość natki pietruszki, szczypta bazylii suszonej, wegeta, sól i pieprz, śmietanka 18 % i koncentrat.

Jak przyrządzić?

Obgotować 30 minut skrzydełka z kurczaka na małym ogniu. Dodać marchewke, seler, pietruszke. Dodać przysmażoną cebulę. Gotować do miękkości, dodać ziemniaki pokrojone w kostkę. Dodać pomidory z puszki.I świeże pomidory jak są małe to w całości. Gdy ziemniaki będą miękkie dodać dwie łyżki koncentratu pomidorowego. Dodać fasole białą i czerwoną. Zagotować przez 5 minut. I sporządzić zawiesinę z 4 łyżeczek koncentratu i śmietany. Dodać do zupy. Posypać nacią selera i pietruszki. Przyprawić. Podawać na grąco.

Jak podawać?

w talerzach głębokich

Uwagi:

Można również dodać koperek i przyprawić maggi.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaZupy
Czas przygotowania60 min.
Trudnośćśredni
Porcje6
Przybliżony koszt14 zł
AutorAgatka

Zupa z pomidorami i fasolką czerwoną i białą: Podobne przepisy

Zupa z pomidorami i fasolką czerwoną i białą: wypróbuj również

Powiązane Tematy