Składniki:
5 skrzydełek kurczaka, 1 puszka pomidorów bez skórki, 1 puszka fasoli czerwonej i 1 puszka fasoli białej, 3 marchewki,c ebula, 7 ziemniaków dużych, pół selera, 3 pietruszki korzenie, nać selera (dużą łyżke), dużą ilość natki pietruszki, szczypta bazylii suszonej, wegeta, sól i pieprz, śmietanka 18 % i koncentrat.
Jak przyrządzić?
Obgotować 30 minut skrzydełka z kurczaka na małym ogniu. Dodać marchewke, seler, pietruszke. Dodać przysmażoną cebulę. Gotować do miękkości, dodać ziemniaki pokrojone w kostkę. Dodać pomidory z puszki.I świeże pomidory jak są małe to w całości. Gdy ziemniaki będą miękkie dodać dwie łyżki koncentratu pomidorowego. Dodać fasole białą i czerwoną. Zagotować przez 5 minut. I sporządzić zawiesinę z 4 łyżeczek koncentratu i śmietany. Dodać do zupy. Posypać nacią selera i pietruszki. Przyprawić. Podawać na grąco.
Jak podawać?
w talerzach głębokich
Uwagi:
Można również dodać koperek i przyprawić maggi.
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | średni |
Porcje | 6 |
Przybliżony koszt | 14 zł |
Autor | Agatka |