Naleśniki ze szpinakiem (autor ujmos) - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

Mleko, mąka, jajko, szpinak (mrożony), kostka bulionowa wołowa, kostka żółtego sera.

Jak przyrządzić?

Ciasto: smażymy naleśniki. Polecam cieńsze (szklanka mąki, jedno jajko i mleka dolewamy do uzyskania masy). Nadzienie: wkładamy zamrożony szpinak do garnka, podlewamy odrobiną wody, żeby się nie przypalił lub jeśli mamy czas, to zawsze można odmrozić w opakowaniu "siłami natury". Kostkę sera kroimy drobniutko i wrzucamy do odparowanego szpinaku. Ser ma za zadanie "skleić" szpinak. Kiedy już zrobi się z tego masa, doprawiamy do smaku kostką bulionową i tradycyjnie smarujemy naleśniki, zawijamy i smacznego!

Potrzebne przybory:

patelnia, garnek, mikser

Jak podawać?

Można posypać naleśniki mieloną słodką papryką, bardziej dla efektu wizualnego.

Uwagi:

Jak wspomniałam wcześniej, przed dodaniem sera szpinak trzeba odparować i to tak naprawdę solidnie. Kiedy już ser się roztopi, zaczyna się walka z czasem, ponieważ masa zastyga i jeśli długo leży, nie nadaje się do niczego.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Przybliżony koszt12 zł
Autorujmos

Naleśniki ze szpinakiem (autor ujmos): Podobne przepisy

Naleśniki ze szpinakiem (autor ujmos): wypróbuj również

Powiązane Tematy