Asiowa kanapka z jajkiem sadzonym - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

1 kromka chleba (najlepiej duża i gruba), 2 plasterki szynki, 1 jajko, 1 ogórek konserwowy albo kiszony (może być trochę zielonego), tłuszcz do usmażenia kanapki, sól, trochę papryki (kolor wg uznania), trochę startego sera żółtego.

Jak przyrządzić?

Z kromki chleba wykrawamy środek, tak aby skórka była w całości. Środek z chleba kroimy w kostkę. Szynkę, ogórek i paprykę też kroimy w kostkę. Rozpuszczamy tłuszcz na patelni i kładziemy na nim chleb, wbijamy do środka jajko i doprawiamy solą. Na jajko wsypujemy pokrojoną szynkę, ogórek i paprykę, na to kładziemy środek z chleba i posypujemy startym żółtym serem (można położyć kromkę chleba w całości). Przykrywamy pokrywką patelnię i smażymy, aż ser się roztopi. Smacznego!

Uwagi:

Zanim wsypię szynkę, ogórek i paprykę na jajko, czekam, aż się trochę zetnie. Żeby później uniknąć surowego jajka :)

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaInne dania
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
AutorASIEK

Asiowa kanapka z jajkiem sadzonym: Podobne przepisy

Asiowa kanapka z jajkiem sadzonym: wypróbuj również

Powiązane Tematy