Składniki:
Masa serowa: 40 dag rozgotowanej i zmiksowanej dyni (można dodać cukru do smaku), 80 dag twarogu, 20 dag cukru pudru, 6 jajek. Ciasto: pół kostki margaryny, 2 żółtka, szklanka mąki, pół szklanki cukru pudru.
Jak przyrządzić?
Składniki na ciasto zagniatamy i wstawiamy na 1 godzinę do lodówki. Po godzinie ciasto rozwałkowujemy i kładziemy na dnie dużej tortownicy. Zmiksowaną dynię łączymy z twarogiem(zmielonym). Dodajemy pomału cukier puder oraz po jednym całym jajku (nie przerywamy ucierania). Gotową masę wylewamy na ciasto. Pieczemy ok. 1,5 godziny w kąpieli wodnej w temp. 170 stopni.
Potrzebne przybory:
forma do pieczenia, garnek i mikser
Jak podawać?
Idealne na zimno lub ciepło z bitą śmietaną.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 120 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 20 zł |
Autor | princpolo |