Chili con carne oryginalne

Przepis kulinarny

Składniki:

Fasola sucha ok. 1/2 kg, marchew, cebula, mięso wołowe 0,5 kg - najlepiej pręga, przyprawy: sól, pieprz, majeranek.

Jak przyrządzić?

Do gęsiarki wsypujemy fasolę, pokrojone w kostkę ok. 2 cm mięso oraz warzywa, także pokrojone w kostkę. Następnie ok. 1 litra wody, sól, pieprz, majeranek.Przykryte danie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 140 st. i pozostawiamy na 4,5 godz.

Potrzebne przybory:

gęsiarka

Jak podawać?

Jako samodzielne danie, ponieważ są tam warzywa, sos i wszystko, aby ślinka już ciekła. Smacznego.

Uwagi:

Danie pochodzi z Meksyku, jest wypróbowane i naprawdę doskonałe. Koszt energii nie jest wielki, ponieważ jest to tylko temp. 140 st.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Trudnośćprosty
Porcje5
Kalorycznośćśrednia
Przybliżony koszt15 zł
Autorzdzich

Chili con carne oryginalne: Podobne przepisy

Chili con carne oryginalne: wypróbuj również

Powiązane Tematy