Składniki:
Fasola sucha ok. 1/2 kg, marchew, cebula, mięso wołowe 0,5 kg - najlepiej pręga, przyprawy: sól, pieprz, majeranek.
Jak przyrządzić?
Do gęsiarki wsypujemy fasolę, pokrojone w kostkę ok. 2 cm mięso oraz warzywa, także pokrojone w kostkę. Następnie ok. 1 litra wody, sól, pieprz, majeranek.Przykryte danie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 140 st. i pozostawiamy na 4,5 godz.
Potrzebne przybory:
gęsiarka
Jak podawać?
Jako samodzielne danie, ponieważ są tam warzywa, sos i wszystko, aby ślinka już ciekła. Smacznego.
Uwagi:
Danie pochodzi z Meksyku, jest wypróbowane i naprawdę doskonałe. Koszt energii nie jest wielki, ponieważ jest to tylko temp. 140 st.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Trudność | prosty |
Porcje | 5 |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | zdzich |