Chłodnik z barszczu w proszku

Przepis kulinarny

Składniki:

2 opakowania barszczu w proszku (np. Knorr), jogurt naturalny, pęczek szczypiorku, rzodkiewek i koperku, duży ogórek świeży, jajka na twardo według uznania.

Jak przyrządzić?

Przyrządzamy barszcz zgodnie z przepisem na opakowaniu i studzimy. Dodajemy jogurt, posiekany szczypiorek z koperkiem. Rzodkiewki i ogórek ścieramy na tarce i dodajemy. Na koniec jajka pokrojone w sporą kostkę.

Potrzebne przybory:

garnek, nóż, tarka

Jak podawać?

Ja podaję jeszcze ze smażonymi ziemniakami na osobnym talerzu.

Uwagi:

Jest super na letni obiad i nie tylko.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaZupy
Trudnośćprosty
Autornatalka

Chłodnik z barszczu w proszku: Podobne przepisy

Chłodnik z barszczu w proszku: wypróbuj również

Powiązane Tematy