Udka w chrupiącej panierce

Przepis kulinarny

Składniki:

Udka z kurczaka, mogą być też same nóżki, płatki kukurydziane, miód, olej.

Jak przyrządzić?

Udka z kurczaka zamoczyć w miodzie, następnie obtoczyć w płatkach kukurydzianych. Do miodu można dodać słodką paprykę, curry, według uznania. Włożyć do naczyna, zalać olejem, piec w piekarniku około 1,5 godziny. W międzyczasie (ale nie za często) można przewracać udka, jeśli nie są przykryte całe sosem, to polewać czasami nieprzykrytą część. Smacznego!

Potrzebne przybory:

naczynie żaroodporne

Jak podawać?

Potrawę można podawać na obiad z ziemniakami i surówkami, sałatkami, można nawet jeść na zimno przed telewizorem:)

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z drobiu
Czas przygotowania90 min.
Trudnośćprosty
Przybliżony koszt6 zł
Autoragatek_groszek

Udka w chrupiącej panierce: Podobne przepisy

Udka w chrupiącej panierce: wypróbuj również

Powiązane Tematy