Saczki

Przepis kulinarny

Składniki:

Ziemniaki, kiełbasa (może być podwawelska), koperek, ogórek kiszony, ser żółty, olej, cebula, sól, pieprz.

Jak przyrządzić?

Wszystko kroimy w plasterki, koperek siekamy. Folię rwiemy na spore kwadraty i układamy w każdym kwadracie parę plasterków ziemniaka, kiełbasy, starty ser, ogórek, posypujemy solą, pieprzem, koperkiem, wlewamy parę kropli oleju i zawijamy. Postępujemy tak aż do wyczerpania składników. Układamy saczki na blaszce i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy ok. 1 godz. Smacznego!

Potrzebne przybory:

miseczki na pokrojone produkty, nóż, blacha do pieczenia, folia aluminiowa do zawinięcia składników i zrobienia z nich saczków

Jak podawać?

Wykładać saczki na talerze, nie wyjmować z folii.

Uwagi:

Można też przyrządzić na grillu.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania60 min.
Trudnośćprosty
Autorsmakoszka

Saczki: Podobne przepisy

Powiązane Tematy