Składniki:
Ziemniaki, kiełbasa (może być podwawelska), koperek, ogórek kiszony, ser żółty, olej, cebula, sól, pieprz.
Jak przyrządzić?
Wszystko kroimy w plasterki, koperek siekamy. Folię rwiemy na spore kwadraty i układamy w każdym kwadracie parę plasterków ziemniaka, kiełbasy, starty ser, ogórek, posypujemy solą, pieprzem, koperkiem, wlewamy parę kropli oleju i zawijamy. Postępujemy tak aż do wyczerpania składników. Układamy saczki na blaszce i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy ok. 1 godz. Smacznego!
Potrzebne przybory:
miseczki na pokrojone produkty, nóż, blacha do pieczenia, folia aluminiowa do zawinięcia składników i zrobienia z nich saczków
Jak podawać?
Wykładać saczki na talerze, nie wyjmować z folii.
Uwagi:
Można też przyrządzić na grillu.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Autor | smakoszka |