Makaron Beatrix

Przepis kulinarny

Składniki:

Ulubiony makaron, łyżka masła, 2-3 pomidory, 1 mała, młoda cukinia (bez pestek), 1 średnia cebula, 2 ząbki czosnku, świeża bazylia, sól, pieprz, parmezan.

Jak przyrządzić?

Roztapiamy na dużej patelni masło, dodajemy posiekaną cebulę, wyciskamy czosnek, chwilę prażymy (1 min), następnie dodajemy pokrojone w kostkę pomidory (bez skórki) oraz pokrojoną w kostkę cukinię (ze skórką). Dusimy ok. 10 min, na koniec dodajemy sól, pieprz (dobrze smakuje z dużą ilością) i posiekaną bazylię (mam w doniczce na parapecie, nie wymaga specjalnej pielęgnacji, a smakuje super). Podajemy z gorącym makaronem (najlepiej szeroka wstążka) i posypujemy parmezanem.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaPizza i kuchnia włoska
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
Porcje2
Kalorycznośćniska
AutorBeatrix

Makaron Beatrix: Podobne przepisy

Makaron Beatrix: wypróbuj również

Powiązane Tematy