Składniki:
1 paczka makaronu ryżowego,
3 papryki (najlepiej o różnych kolorach),
3 duże cebule,
40 dag szynkówki (lub podobnej kiełbaski),
3 średnie ogórki konserwowe,
curry, majonez, oliwa.
Jak przyrządzić?
Paprykę, cebulę, kiełbaskę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na patelni z dodatkiem maleńkiej ilości oliwy (każdy składnik osobno)i studzimy. Kroimy ogórki. Ugotowany makaron wrzucamy do miski, dodajemy podsmażone warzywa i kiełbaskę, mieszamy, doprawiamy curry, dodajemy majonez i do lodówki na 2 godz.
Potrzebne przybory:
miska, garnek, patelnia, nóż, łyżka
Uwagi:
Nie mam pojęcia jak ta sałatka się nazywa ale jest pyszna i warta polecenia.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | dużo |
Autor | Edyta |