Awokado faszerowane - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

2 awokado, 10 dag szynki, 1 mandarynka, sok cytrynowy, 6 łyżek majonezu, 2 łyżki drobno startego sera żółtego, 1 ząbek czosnku, sól, pieprz, szczypta chili.

Jak przyrządzić?

Utrzeć w miseczce zmiażdżony czosnek, sól, pieprz, chili i majonez. Awokado przekroić na pół i wyjąć pestkę. Natychmiast posmarować połówki sokiem cytrynowym. Szynkę pokroić w kosteczkę, mandarynkę na drobne kawałki. Wymieszać majonez, szynkę i ser. Troszkę majonezu zostawić. Napełnić nadzieniem połówki awokado i posmarować zostawionym majonezem.

Uwagi:

Można położyć połówki awokado na liściach sałaty i ozdobić cząstkami mandarynki.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćśredni
AutorDosia

Awokado faszerowane: Podobne przepisy

Awokado faszerowane: wypróbuj również

Powiązane Tematy