Składniki:
jeden brokul, puszka tunczyka, male opakowanie makaronu (muszelki), jeden spory pomidorek, 2 zabki czosnku, 2 lyzki majonezu, sol, pieprz, lyzka oleju.
Jak przyrządzić?
Gotujemy makaron w jednym granku. Kiedy makaron bedzie juz dobry, prosze go odcedzic, przesypac do miski, w ktorej ma byc robiona salatka i dodac 2 lyzki oleju, nastepnie wymieszac. W drugim garnku na osolony wrzatek wrzucamy rozdrobnionego na mniejsze czesci brokula i gotujemy ok. 4 minuty az bedzie poltwardy. Kiedy brokul bedzie juz dobry wyjac go z garnka i pokroic na jeszcze mniejsze kawalki. Pomidora tez pokroic. Wszystko wrzucic do miski gdzie czeka makaron. Tunczyka tez dodac. Na sam koniec dodac majonez, wycisniety czosnek, sol i pieprz i wymieszac starannie. Odstawic do lodowki, albo podawac od razu po przygotowaniu. Smacznego!
Jak podawać?
Podawac w salaterce przyozdobione nieco lisciami pietruszki świeżej...
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 25 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Autor | Pereszczako |