Składniki:
ok. 1 kg cienkch parówek,
80 dag boczku (tyle plasterków, ile jest parówek),
5 ogórków konserwowych,
2 papryki,
40 dag żółtego sera,
1 słoik oliwek,
przyprawy.
Jak przyrządzić?
Każdą parówkę owijamy plasterkiem boczku i przekłuwamy wykałaczką. Układamy na dnie żaroodpornego naczynia. Na parówki dajemy oliwki, paprykę pokrojoną w paseczki, ogórki pokrojone w plasterki. Posypujemy przyprawą (może być np. przyprawa do kurczaka, do sałatek itp.). Na wierzch układamy plasterki sera. Tak samo układamy drugą warstwę. Zapiekamy w temperaturze 200 stopni Celsjusza do momentu, aż rozpuści się ser.
Potrzebne przybory:
naczynie żaroodporne, wykałaczki, nóż.
Jak podawać?
Jak tylko się zapiecze. Gorąca i świeża jest najlepsza! :-)
Uwagi:
Pyszności...
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Małgosia |