Składniki:
6-8 jaj, 20 dag sera żółtego, pęczek szczypiorku,puszka kukurydzy, 2 puszki tuńczyka w oleju, kilka łyżek majonezu (polecam kętrzyński), sól, pieprz wedle uznania
Jak przyrządzić?
Ugotować jaja na twardo, białka i ser zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach, szczypior drobno pokroić, żółtka zetrzeć na tarce o najdrobniejszych oczkach. Układamy warstwowo: białka, ser, majonez, szczypior, tuńczyk, kukurydza, majonez, żółtka.
Potrzebne przybory:
tarka, nóż, otwieracz do konserw :-)
Uwagi:
Dobrze jest jak sałatka z godzinę postoi w lodówce i "przejdzie" składnikami.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | Doroti |