Cukinia z kielbasą i serem

Przepis kulinarny

Składniki:

80 dag cukinii, 1 łyżeczka soli, 2 ząbki czosnku, 1/8 l zielonej oliwy z oliwek, 1/8 l soku pomidorowego, 1/2 lyżeczki czarnego pieprzu, 10 dag kielbasy, 10 dag sera edamskiego.

Jak przyrządzić?

Cukinię pokroić ukośnie w plasterki grubości 2 cm. Plastry ułożyć jeden obok drugiego na papierowej serwetce, posolić i odstawić na 30 minut do odleżenia. Obrany czosnek posolić i rozgnieść. Cukinię osuszyć. Rozgrzać 2 lyżki oliwy, obsmażyć na niej cukinię i przelożyć na papierową serwetkę. Na patelnię wylać resztę oliwy, wymieszać z sokiem pomidorowym, czosnkiem i pieprzem, następnie dodać cukinię, wymieszać i odstawić do schlodzenia do następnego dnia. Cukinię następnego dnia podgrzać, dodać plasterki kielbasy i starty ser. Smacznego.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaInne dania
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Porcje4
Kalorycznośćniska
AutorRysiek

Cukinia z kielbasą i serem: Podobne przepisy

Cukinia z kielbasą i serem: wypróbuj również

Powiązane Tematy