Awokado - krem z Ghany - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

Esencjonalny rosół z kury, biały sos (z zasmażki na maśle), dojrzałe awokado - 3-5 szt., średnia cebula, ew. krewetki lub mięso z kraba.

Jak przyrządzić?

Biały sos rozrzedzamy rosołem, do konsystencji ciut rzadszej niż oczekiwanej zupy, do gotującego się dodajemy puree z awokado i startą cebulę, zagotowujemy, mieszając. Opcjonalnie można dodać krewetki lub mięso z kraba.

Jak podawać?

Z bagietką, grzanką z ciemnego pieczywa, groszkiem ptysiowym itd.

Uwagi:

Można zupę "spolszczyć", dodając śmietanę kremówkę, nawet lekko ubitą w postaci kleksa na talerzu; można też wcisnąć ząbek czosnku lub posypać startym serem albo co tam komu przyjdzie do głowy :)

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaZupy
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
AutorTaroti

Awokado - krem z Ghany: Podobne przepisy

Awokado - krem z Ghany: wypróbuj również

Powiązane Tematy