Kurczak z porem

Przepis kulinarny

Składniki:

Pierś kurczaka, por, śmietana, majonez (kefir lub jogurt), musztarda, przyprawa do potraw chińskich, sól, pieprz, ryż.

Jak przyrządzić?

Kroimy pierś na małe kawałki, smażymy na patelni. Por kroimy w talarki (i zielony, i biały), wrzucamy na patelnię, dusimy na patelni z kurczakiem, aż por zmięknie. Dodajemy trochę śmietany (na oko), łyżeczkę majonezu, łyżeczkę musztardy, przyprawy i mieszamy. Podajemy z ryżem. Smacznego!

Uwagi:

Szybko się robi.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z drobiu
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Porcje2
Przybliżony koszt7 zł
AutorHela

Kurczak z porem: Podobne przepisy

Kurczak z porem: wypróbuj również

Powiązane Tematy