Filet z kurczaka z marchewką - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

Filet z kurczaka (podwójny), marchewka, 3-4 łyżki majonezu (Winiary), olej, łyżeczka masła, przyprawa vegeta lub kucharek.

Jak przyrządzić?

Filety przekroić na pół (4 kotlety, a można na mniejsze według uznania), lekko rozbić, ale naprawdę delikatnie, ponieważ mają być troskę grubsze. Posypać przyprawą i odstawić na kilka godzin, a najlepiej na noc. Następnie obsmażyć na oleju z dodatkiem masła. Obmażone włożyć do naczynia żaroodpornego. Na filety zetrzeć na tarce o dużych oczkach marchewkę, tak żeby przykryła filety, i na marchewce rozsmarować majonez (będzie ciężko, ale i tak się rozpuści, chodzi o tłuszcz). Przykryć i wstawić do piekarnika na 35-40 min. Naprawdę są pyszne, polecam.

Jak podawać?

Najlepiej smakują z ziemniakami pieczonymi i duszoną marchewką.

Uwagi:

Filetów można dać więcej, zależy, dla ilu osób szykujecie obiad, pozostałe składniki nie ulegną większej zmianie, a marchewka ma tylko przykryć kurczaka.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z drobiu
Autorala-z

Filet z kurczaka z marchewką: Podobne przepisy

Filet z kurczaka z marchewką: wypróbuj również

Powiązane Tematy