Składniki:
2 puszki tuńczyka (najlepiej w wodzie), 1 cebula (ja używam czerwonej), 2 kawałki selera naciowego, 1 papryka (czerwona, zielona, żółta, jaką macie), 2 jajka (ugotowane), majonez (1-2 łyżeczki), sól, pieprz.
Jak przyrządzić?
Cebulę, seler naciowy, paprykę i jajka drobno pokroić i dodać do odciśniętego tuńczyka. Dodać majonez i przyprawić.
Jak podawać?
Najbardziej lubię na ciepłym, tostowym chlebie. Nakładam dużo pasty, kroję w poprzek - wbijam przez środek wykałaczkę (żeby się kanapka nie rozpadła). Czasem na imprezach podaję takie kanapki (wtedy kromkę chleba kroję na 4 części, żeby były mniejsze) i znikają jako pierwsze. Smacznego!
Uwagi:
Podane składniki można modyfikować w zależności od tego, co jest w lodówce. Jeśli ktoś nie ma akurat papryki - świat się nie skończy :)
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Autor | swinkowaaa |