Składniki:
Płaty śledziowe matias ok. 50 dag, 3 średnie cebule, pół szklanki oleju, 3 listki laurowe, 5 ziarenek ziela angielskiego, 2 łyżki octu, 2 łyżeczki majeranku, 2 ząbki czosnku.
Jak przyrządzić?
Płaty śledziowe wypłukać i wymoczyć ok. 3 godz., następnie je pokroić na kawałki. Do słoika wrzucić uprzednio przygotowaną pokrojoną i skropioną octem cebulę, oczywiście małą warstwę, następnie troszkę śledzi i znowu cebulę i tak warstwami, dokładając po trochę resztę składników i to zalać olejem. Muszą trochę postać. Smacznego.
Potrzebne przybory:
słoik
Jak podawać?
Można podawać ze śmietaną, jeśli ktoś lubi.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 7 zł |
Autor | krysiala |