Śledż w oleju

Przepis kulinarny

Składniki:

Płaty śledziowe matias ok. 50 dag, 3 średnie cebule, pół szklanki oleju, 3 listki laurowe, 5 ziarenek ziela angielskiego, 2 łyżki octu, 2 łyżeczki majeranku, 2 ząbki czosnku.

Jak przyrządzić?

Płaty śledziowe wypłukać i wymoczyć ok. 3 godz., następnie je pokroić na kawałki. Do słoika wrzucić uprzednio przygotowaną pokrojoną i skropioną octem cebulę, oczywiście małą warstwę, następnie troszkę śledzi i znowu cebulę i tak warstwami, dokładając po trochę resztę składników i to zalać olejem. Muszą trochę postać. Smacznego.

Potrzebne przybory:

słoik

Jak podawać?

Można podawać ze śmietaną, jeśli ktoś lubi.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania rybne
Czas przygotowania10 min.
Trudnośćprosty
Przybliżony koszt7 zł
Autorkrysiala

Śledż w oleju: Podobne przepisy

Śledż w oleju: wypróbuj również

Powiązane Tematy