Dyniowa - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

0,5 kg dyni, 4 duże ziemniaki, groszek mrożony, 4 duże polne pomidory (w zimie z puszki), natka pietruszki, 1 duża cebula, masło, śmietana.

Jak przyrządzić?

Dynię kroimy w dużą kostkę. Cebulę i ziemniaki kroimy w mniejszą kostkę. Rozgrzewamy na patelni masło i wkładamy dynię, ziemniaki i cebulę. Dusimy około 10 minut. Przekładamy do garnka i zalewamy gorącą wodą. Po 10 minutach dokładamy rozgniecione pomidory i groszek. Całość gotujemy około 20 minut. Na koniec wlewamy śmietanę. Zupę posypujemy dużą ilością posiekanej natki pietruszki.

Jak podawać?

Zupę można podawać z grzanką czosnkową.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaZupy
Czas przygotowania45 min.
Porcje10
AutorOleńka

Dyniowa: Podobne przepisy

Dyniowa: wypróbuj również

Powiązane Tematy