Składniki:
Naleśniki: mąka, woda mineralna gazowana, jajka, olej. Farsz: parówki (mogą być frankfurterki), papryka zielona, papryka czerwona, papryka żółta, kapusta kiszona (czerwona lub biała), ogórki (kiszone lub korniszony), cebula, czosnek, sól, pieprz, papryka słodka, ser żółty, keczup.
Jak przyrządzić?
Usmażyć naleśniki (raczej dość cienkie). W tym czasie ugotować parówki. Pokroić w kostkę papryki, cebulę, kapustę, ogórki, dodać czosnek, doprawić przyprawami (wszystkie wymienione warzywa śmiało można zastąpić "surówką szwedzką" ze słoika, którą można kupić w każdym sklepie). Na brzeg naleśnika położyć parówkę (może być połowa przekrojona wzdłuż), obok parówki farsz i zawinąć. Postępować tak z każdym naleśnikiem. Naleśniki ułożyć najlepiej w naczyniu żaroodpornym (może być brytfanka). Posypać startym żółtym serem. Zapiekać, aż ser się rozpuści. Smacznego!
Potrzebne przybory:
patelnia, naczynie żaroodporne lub brytfanka, piekarnik
Jak podawać?
Naleśniki podajemy gorące z piekarnika. Polewamy je keczupem lub sosem do spaghetti.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | śednia |
Autor | wazluk |