Składniki:
kuskus, tuńczyk z puszki, kukurydza konserwowa, cebula, ogórki kiszone, sos czosnkowy, czyli czosnek, majonez, śmietana i przyprawy do smaku - sól, pieprz i sól czosnkowa, ew. świeża mięta
Jak przyrządzić?
Kuskus przygotować zgodnie z napisem na opakowaniu, drobno pokroić cebulę i ogórki, odsączyć kukurydzę. Przygotować najlepiej przezroczystą miskę i układać warstwami w takiej kolejności: sos, kuskus, sos, ogórki, sos, kuskus, sos, tuńczyk, sos, kuskus, sos, cebula, sos, kuskus, sos, kukurydza, sos i kuskus. Posypać zieleninką :)
Uwagi:
Najlepsza jest mocno schłodzona.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Kuchareczka |