Ciasto makowo-białkowe - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

Po szklance: białek, mąki, cukru pudru i maku, kostka masła lub margaryny, 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia, olejek migdałowy.

Jak przyrządzić?

Wymieszać cukier, mąkę z proszkiem do pieczenia oraz mak. Do utartego na puch masła wsypać suche składniki i starannie połączyć. Następnie wlać olejek migdałowy, dodać ubitą na sztywno pianę z białek i delikatnie wymieszać. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp. 160-175 st. C około 70 minut lub w piekarniku z termoobiegiem w 160 st. C około 60 minut.

Uwagi:

Proste, mało czasochłonne, a jakie pyszne. Smacznego. Pozdrawiam.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Czas przygotowania60 min.
Trudnośćprosty
Autormagic

Ciasto makowo-białkowe: Podobne przepisy

Ciasto makowo-białkowe: wypróbuj również

Powiązane Tematy