Składniki:
Po szklance: białek, mąki, cukru pudru i maku, kostka masła lub margaryny, 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia, olejek migdałowy.
Jak przyrządzić?
Wymieszać cukier, mąkę z proszkiem do pieczenia oraz mak. Do utartego na puch masła wsypać suche składniki i starannie połączyć. Następnie wlać olejek migdałowy, dodać ubitą na sztywno pianę z białek i delikatnie wymieszać. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp. 160-175 st. C około 70 minut lub w piekarniku z termoobiegiem w 160 st. C około 60 minut.
Uwagi:
Proste, mało czasochłonne, a jakie pyszne. Smacznego. Pozdrawiam.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Autor | magic |