Chłodnik brzoskwiniowy

Przepis kulinarny

Składniki:

1 l słoik kompotu z brzoskwiń, 1 l zsiadłego mleka lub kefiru, łyżeczka cukru, odrobina soku z cytryny, opakowanie galaretki brzoskwiniowej.

Jak przyrządzić?

Brzoskwinie odsączyć z soku, rozbić w mikserze, dodać cukier i sok z cytryny. Galaretkę rozpuścić i po stężeniu pokroić w kostkę, rozłożyć na talerze. Do zmiksowanych brzoskwiń dodać kefir i zmiksować. Gdy się dobrze spieni, rozlać na talerze. Życzę smacznego!

Jak podawać?

Chłodnik podajemy z makaronem lub ryżem.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
AutorNiuniulek

Chłodnik brzoskwiniowy: Podobne przepisy

Chłodnik brzoskwiniowy: wypróbuj również

Powiązane Tematy