Składniki:
20 dag kiszonej kapusty, cebula, 2 kotlety sojowe, 2 suszone śliwki, szkl. bulionu, ząbek czosnku, suszony grzybek, mielona papryka, sól, pieprz, liść laurowy.
Jak przyrządzić?
Kotlety sojowe zalać bulionem, gotować 10 minut na wolnym ogniu. Kapustę pokroić, dodać śliwki, grzybek, liść laurowy, kilka ziaren pieprzu. Podlać wodą i gotować na małym ogniu. Dodać pokrojone kotlety i posiekaną cebulę. Wlać bulion, gotować pod przykryciem ok. 30 minut. Doprawić zmiażdżonym czosnkiem, papryką, solą i pieprzem. Jest to wersja odchudzona o 170 kcal w porównaniu z tradycyjnym bigosem (bo 30 dag ma 417 kcal).
Jak podawać?
Podawać z pieczywem.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 50 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | 1 porcja 247 kcal |
Autor | Niuniulek |