Składniki:
100 g makaronu spaghetti, 100 g łososia świeżego, 2 ząbki czosnku, 150 ml śmietany Rama 32%, olej, sól, pieprz
Jak przyrządzić?
Makaron gotujemy. Na patelnię wlewamy niewielką ilość oleju, na rozgrzany olej wrzucamy pokrojonego w grubszą kostkę łososia. Gdy łosoś się już podsmaży, dodajemy pokrojony w cienkie plasterki czosnek. Po podsmażeniu odlewamy olej i łososia wraz z czosnkiem zalewamy śmietaną, dodajemy przyprawy do smaku, a po doprawieniu i zawrzeniu śmietany dodajemy ugotowany makaron. Tak przygotowaną potrawę przekładamy na talerz, możemy posypać tartym parmezanem.
Uwagi:
Nie podsmażamy długo czosnku (nie dopuszczamy do przypalenia), bo może nadać potrawie gorzki smak.
Kategoria dania | Pizza i kuchnia włoska |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 1 |
Autor | kaja |