Składniki:
30 dag pieczarek, 30 dag sera żółtego, 2 cebule, 2 pomidory, mąka pszenna, 2 jaja, sól, pieprz.
Jak przyrządzić?
Pieczarki i ser zetrzeć na tarce jarzynowej. Cebulę i pomidory bez skórki pokroić w drobną kostkę. Wszystko połączyć z jajami i dodać tyle mąki, by powstało ciasto gęściejsze niż na naleśniki. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Smażyć placki na rozgrzanej patelni z obu stron.
Jak podawać?
Placki wybornie smakują jako samodzielne danie. Można też podawać je ze schabowymi czy mielonymi kotletami. Życzę smacznego!
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 14 zł |
Autor | Niuniulek |