Składniki:
2 duże lub 3 małe puszki pomidorów bez skórki (najlepiej Goya), 1 paczka mięsa mielonego wołowo-wieprzowego, bazylia w saszetce, 1 cebula, makaron do spaghetti, sól, olej do smażenia
Jak przyrządzić?
Siekamy cebulę, smażymy na patelni na złoto.Wrzucamy na patelnię mięso i rozdrabniamy je na kawałeczki (jak najmniejsze). Gdy mięso trochę się podsmaży, przyprawiamy solą w zależności od gustu.Bierzemy garnek, wlewamy do niego pomidorki i gotujemy, powoli rozdrabniając.Mięso łączymy z pomidorkami i mieszamy, potem doprawiamy bazylią.Gotujemy makaron i podajemy, jak to spaghetti się podaje. Smacznego!
Jak podawać?
Można położyć listek świeżej bazylii do dekoracji.
Kategoria dania | Pizza i kuchnia włoska |
---|---|
Czas przygotowania | 40 min. |
Trudność | prosty |
Autor | kassia |