Składniki:
Pałki z kurczaka lub inne części, słonina lub olej, cebula, brokuł, kalafior, czosnek, pieprz, vegeta, oregano, cynamon, woda, mąka.
Jak przyrządzić?
Mięso umyć, obsuszyć, przyprawić (ilość mięsa dowolna, im więcej mięsa, tym więcej warzyw). Na patelni wytopić słoninę lub rozgrzać olej, następnie na tłuszczu obsmażyć mięso. Kiedy będzie już zarumienione, dodać na patelnię cebulę pokrojoną w półtelarki. Kiedy cebula będzie już zeszklona, dodać do całości brokuł i kalafior oraz czosnek w małych kawałkach, po czym przykryć i dusić. Jeżeli kurczak będzie już dobry, zdjąć go z patelni. W szklance wymieszać 2 łyżeczki mąki z wodą, po czym wlać to na patelnię. Następnie z powrotem włożyć mięso i doprawić cynamonem, oregano i vegetą.
Jak podawać?
Podawać z ryżem lub ziemiakami.
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Autor | fluor |