Składniki:
1 kostka margaryny,
1 szkl. cukru,
1 szkl. mleka,
1 szkl. wody,
mąka,
1 łyżka proszku do pieczenia,
1 cukier waniliowy,
4 jajka
Jak przyrządzić?
Margarynę rozpuścić z cukrem, nie gotować. Dolać zimne mleko i wodę, wbić jajka i wymieszać mikserem. Ciągle mieszając, dodać mąkę i pozostałe składniki. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Gofrownicę smarować małą ilością oleju. Smacznego.
Potrzebne przybory:
mikser, garnek, gofrownica
Jak podawać?
Według uznania.
Uwagi:
Podawać z kremem czekoladowym, dżemem, bitą śmietaną lub z owocami:)
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | ok. 15 szt. |
Kaloryczność | wysoka |
Przybliżony koszt | 5 zł |
Autor | ania |