Sk艂adniki:
3 szkl. m膮ki, 3/4 szkl. cukru zmielonego lub pudru, 1/2 szkl. miodu spadziowego, 3 jajka, kostka margaryny, 2 艂y偶eczki proszku do pieczenia, 1/2 kostki czekolady lub cukier puder
Jak przyrz膮dzi膰?
Rozpu艣ci膰 w rondlu margaryn臋, tak aby jej nie zagotowa膰, doda膰 cukier i rozpuszczony mi贸d. Doda膰 m膮k臋, przestudzi膰, doda膰 jajka, proszek do pieczenia, formowa膰 ciastka. Piec w temp. ok. 200 stopni ok. 40 minut.Posypa膰 cukrem lub pola膰 roztopion膮 czekolad膮.
Potrzebne przybory:
2 rondle, 艂y偶ka, makutra, blacha
Jak podawa膰?
Zaraz po wystudzeniu, najlepsze popijane mlekiem mniam.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 90 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Porcje | 2 |
Kaloryczno艣膰 | du偶a |
Przybli偶ony koszt | 20 z艂 |
Autor | z艂a kobieta |