Składniki:
3 szkl. mąki, 3/4 szkl. cukru zmielonego lub pudru, 1/2 szkl. miodu spadziowego, 3 jajka, kostka margaryny, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1/2 kostki czekolady lub cukier puder
Jak przyrządzić?
Rozpuścić w rondlu margarynę, tak aby jej nie zagotować, dodać cukier i rozpuszczony miód. Dodać mąkę, przestudzić, dodać jajka, proszek do pieczenia, formować ciastka. Piec w temp. ok. 200 stopni ok. 40 minut.Posypać cukrem lub polać roztopioną czekoladą.
Potrzebne przybory:
2 rondle, łyżka, makutra, blacha
Jak podawać?
Zaraz po wystudzeniu, najlepsze popijane mlekiem mniam.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 90 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2 |
Kaloryczność | duża |
Przybliżony koszt | 20 zł |
Autor | zła kobieta |