Składniki:
Biszkopt: może być gotowy lub wg dowolnego przepisu, mocna herbata do nasączenia. Masa: 20-25 dag trufli (cukierków), 1/3 szkl. mleka, 1 margaryna. Do dekoracji: polewa czekoladowa, 1-2 wafelki Grześki, bita śmietana.
Jak przyrządzić?
Pokroić trufle na małe kawałki, zagotować z mlekiem. Gdy wystygną, utrzeć z miękką margaryną. Biszkopt nasączyć (dobrze smakuje także nasączony herbatą z wódką), przełożyć masą truflową. Wierzch posmarować masą lub polewą czekoladową, zetrzeć grześki na tarce, obsypując tort. Udekorować bitą śmietaną i czym kto chce;)
Jak podawać?
Fajnie wygląda udekorowane słodyczami z bombonierek, można próbować eksperymentów z różnymi cukierkami zamiast trufli, ja ostatnio dałam czekoladę. Tort jest naprawdę pyszny i prosty! Smacznego:)
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Ewónia |