Składniki:
Tuńczyk w sosie własnym, sałata lodowa, czerwona, zielony ogórek (lub kiszony, jak kto woli), pomidor, ser zółty, papryka czerwona, groszek z puszki, cebula czerwona, starty ser żółty.
Sos: majonez, kefir naturalny, czosnek, pieprz.
Jak przyrządzić?
Tuńczyka odsączyć i przemieszać z rozdrobnionym czosnkiem. Połączyć składniki: na dno sałata lodowa i czerwona, groszek z puszki, zielony ogórek pokrojony w plastry, tuńczyk przemieszany z czosnkiem, pomidor pokrojony w małe ćwiartki, papryka, cebula pokrojona w krążki i troszkę startego sera. Sos: majonez wymieszać z kefirem, dodać czosnek, doprawić pieprzem.
Jak podawać?
Podawać schłodzone.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Sylwia... |