Składniki:
Trochę grzybów: podgrzybki, borowiki, kurki i inne,
kilka jajek - wg uznania,
pieprz,
papryka czerwona proszkowana,
przyprawa maggi w płynie,
zioła prowansalskie,
vegeta,
odrobinka soli.
Jak przyrządzić?
Grzyby pokroić w bardzo drobną kostkę. Przesmażyć na patelni na odrobinie smalcu bądź oleju. Jak już będą miękkie, dodać przyprawy wg uznania. Jeśli dodamy dużo vegety, nie polecam więcej solić grzybów.Doprawione grzyby można jeść jako dodatek do obiadu albo można wbić do nich jajka i zrobić przepyszną jajecznicę. Jajek powinno być zdecydowanie mniej niż grzybów - przecież to grzyby z jajkami :)) Najlepiej, jeśli grzyby sami zbierzemy w lesie - smakują pysznie!Smacznego!
Potrzebne przybory:
patelnia, łyżka, nóż... i odrobina weny twórczej
Jak podawać?
Najlepiej na talerzu, z grzankami będzie lux!
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Autor | zagadka |