Składniki:
1 kapusta pekińska,
3 pomidory,
pęczek rzodkiewki,
2 świeże ogórki,
ser feta (100 g),
puszka kukurydzy,
oliwki,
1 marchewka (świeża),
1 cebula czerwona lub por,
sos do sałatki greckiej (najlepiej Knorr),
2 łyżeczki soku z cytryny,
odrobina oliwy z oliwek.
Jak przyrządzić?
Wszystko posiekać i połączyć razem. Jeść po 30 min od przygotowania. Polecam schłodzić w lodówce przed podaniem. Idealna także do potraw z grilla.
Jak podawać?
Wcześniej schłodzoną.
Uwagi:
Prościutka i szybciutka.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | anuszka |