Zupa pieczarkowa cioci Toni - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

Pół kilograma mięsa mielonego,
kilogram pieczarek,
2 serki topione Hochland pieczarkowe (długie),
sos pieczarkowy w torebce,
sól, pieprz.

Jak przyrządzić?

Mięso wrzucić na zimną wodę, mieszać, żeby się rozdzieliło (gdyby się nie rozdzieliło, wyjąć, odcedzić na sitku, widelcem rozdrobnić i wrzucić do zupy) i gotować ok. 30 min. Dodać pokrojone w talarki pieczarki, gdy będą miękkie, dodać serki. Gdy się rozpuszczą, zaprawić rozpuszczonym w wodzie sosem pieczarkowym, przyprawić solą i pieprzem.

Uwagi:

Zupa jest pożywna i smaczna.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaZupy
Czas przygotowania45 min.
Trudnośćprosty
Autormfala

Zupa pieczarkowa cioci Toni: Podobne przepisy

Zupa pieczarkowa cioci Toni: wypróbuj również

Powiązane Tematy