Składniki:
Puszka kukurydzy,
ser zółty,
6 jajek,
sól,
marchew.
Sos: majonez, śmietana, cukier, czosnek.
Jak przyrządzić?
Wszystkie składniki układać warstwowo. Pierwszą stanowi kukurydza, na którą wykładamy sos, następnie ser zółty starty na tarce o dużych oczkach i znów sos, kolejna warstwa to jaja na twardo starte również na dużych oczkach odrobinę posolone i sos. Sałatkę przykrywa warstwa startej na małych oczkach tarki marchwi. Wygląda przecudnie, a smakuje jeszcze lepiej :)Składniki do sosu mieszamy ze sobą, dodając około trzech ząbków czosnku (używam wyciskarki) i łyżeczkę cukru.
Uwagi:
Im więcej czosnku, tym więcej cukru, żeby zrównoważyć smak.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | Gabi |