Składniki:
1 litrowy słoik ogórków konserwowych, 1 litrowy słoik pieczarek marynowanych, 1 puszka groszku konserwowego, 12 jajek, 1 majonez Kielecki - 700 ml, 2 śmietany 18% Krasnystaw, sól, pieprz.
Jak przyrządzić?
Pieczarki i ogórki kroimy w średniej wielkości kostkę i odkładamy na durszlak, gdzie muszą się odsączyć z zalewy. Jajka kroimy też w kostkę i mieszamy z groszkiem konserwowym, do tego dokładamy odsączone pieczarki i ogórki, wszystko razem mieszamy. W osobnej miseczce mieszamy majonez z 2 śmietanami, solą i pieprzem. Powstałym sosem zalewamy składniki sałatki i dokładnie mieszamy.
Potrzebne przybory:
deska, nóż, łyżka, durszlak, miska
Jak podawać?
Najlepiej smakuje z kanapkami z wędliną.
Uwagi:
Nie znam osoby, której nie smakuje mój wspaniały sos tatarski. Bardzo polecam.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Trudność | prosty |
Autor | Kasia z Proszowic |