Składniki:
50 dag papryczki chili (lekko podsuszonej), 1 łyżeczka soli, 1 łyżeczka pieprzu, pół szklanki oliwy.
Jak przyrządzić?
Papryczki przekroić, usunąć pestki, zalać gorącą wodą w naczyniu, tak aby były całe przykryte, na ok. 20 minut. Następnie odsączyć, zachowując pół szklanki wody, w której się moczyły. Przełożyć papryczki do miksera, dolać wodę i oliwę, zmiksować, dodać sól, pieprz. Przełożyć do małych słoiczków, na wierzch nalać odrobinę oliwy, mocno zakręcić. Przechowywać w lodówce.
Potrzebne przybory:
mikser, miska
Jak podawać?
Pasta pyszna do mięsa, pizzy i ostrych zup.
Uwagi:
Bardzo ostre!
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Kasia |