Pasta chilli diabelska

Przepis kulinarny

Składniki:

50 dag papryczki chili (lekko podsuszonej), 1 łyżeczka soli, 1 łyżeczka pieprzu, pół szklanki oliwy.

Jak przyrządzić?

Papryczki przekroić, usunąć pestki, zalać gorącą wodą w naczyniu, tak aby były całe przykryte, na ok. 20 minut. Następnie odsączyć, zachowując pół szklanki wody, w której się moczyły. Przełożyć papryczki do miksera, dolać wodę i oliwę, zmiksować, dodać sól, pieprz. Przełożyć do małych słoiczków, na wierzch nalać odrobinę oliwy, mocno zakręcić. Przechowywać w lodówce.

Potrzebne przybory:

mikser, miska

Jak podawać?

Pasta pyszna do mięsa, pizzy i ostrych zup.

Uwagi:

Bardzo ostre!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaInne dania
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
AutorKasia

Pasta chilli diabelska: Podobne przepisy

Pasta chilli diabelska: wypróbuj również

Powiązane Tematy