Jajecznica z podgrzybkami

Przepis kulinarny

Składniki:

Kilka grzybów, 3 jajka, sól, pieprz, tłuszcz.

Jak przyrządzić?

Grzyby pokroić na kawałki, zesmażyć na maśle (najlepiej, ale może być olej, smażymy dłużej niż pieczarki) z odrobiną soli, wbić 3 jajka. Smażyć, mieszając cały czas, aż się zetnie. Dodać soli do smaku (ja daję dużo, ale to zależy od indywidualnych upodobań).

Potrzebne przybory:

nóż, deska do krojenia, patelnia

Jak podawać?

Na ciepło, z chlebem.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania5 min.
Trudnośćprosty
Porcje1-2
Kalorycznośćśrednia
Przybliżony koszt5 zł
AutorKalinka

Jajecznica z podgrzybkami: Podobne przepisy

Jajecznica z podgrzybkami: wypróbuj również

Powiązane Tematy