Bigos nie z tej ziemi... - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

Olej, kiełbasa, cebula, ziele angielskie, liść laurowy, może być przyprawa do bigosu, sól, pieprz, koncentrat pomidorowy, jabłka antonówki (najlepiej kwaśne).

Jak przyrządzić?

Do podsmażonej kiełbasy dodajemy przyprawy, cebulę i jeszcze troszkę smażymy wszystko razem (aż cebula będzie miękka), na samym końcu dodajemy uprzednio starte jabłka (na dużych oczkach). Mieszamy ok. 5-10 min, dodajemy koncentrat pomidorowy, może być odrobina cukru do smaku.

Jak podawać?

Na gorąco.

Uwagi:

Absolutna rewelacja, jedząc tę potrawę u znajomej, nie wpadłam na to, że w bigosie zamiast kapuchy są jabłka!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania40 min.
Trudnośćprosty
AutorMarzenka

Bigos nie z tej ziemi...: Podobne przepisy

Bigos nie z tej ziemi...: wypróbuj również

Powiązane Tematy