Składniki:
Olej, kiełbasa, cebula, ziele angielskie, liść laurowy, może być przyprawa do bigosu, sól, pieprz, koncentrat pomidorowy, jabłka antonówki (najlepiej kwaśne).
Jak przyrządzić?
Do podsmażonej kiełbasy dodajemy przyprawy, cebulę i jeszcze troszkę smażymy wszystko razem (aż cebula będzie miękka), na samym końcu dodajemy uprzednio starte jabłka (na dużych oczkach). Mieszamy ok. 5-10 min, dodajemy koncentrat pomidorowy, może być odrobina cukru do smaku.
Jak podawać?
Na gorąco.
Uwagi:
Absolutna rewelacja, jedząc tę potrawę u znajomej, nie wpadłam na to, że w bigosie zamiast kapuchy są jabłka!
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 40 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Marzenka |