Składniki:
Brokuły duże, 3-4 jajka, fasolka czerwona (puszka), majonez (light lub zwykły) ew. jogurt naturalny, sól i pieprz do smaku.
Jak przyrządzić?
Dzielimy brokuły na różyczki i gotujemy we wrzącej i osolonej wodzie ok. 10 min, aby nie były zbyt miękkie. W tym samym czasie gotujemy jajka na twardo. Odcedzamy brokuły, przekładamy do salaterki. Obieramy ugotowane jajka i kroimy w kostkę, przekładamy do salaterki z brokułami. Odsączamy fasolkę czerwoną i dodajemy do reszty składników. Mieszamy wszystko, uważając, aby brokuły pozostały "zwięzłe". Dodajemy sól i pieprz do smaku oraz 2-3 łyżki majonezu.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Kaloryczność | ok. 280 kcal |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | magia |