Składniki:
Chałka,
czekolada (najlepiej gorzka),
troszkę tłuszczu do smażenia.
Jak przyrządzić?
Kroimy chałkę na plastry grubości ok. 2 cm (tyle plastrów, ile chcemy mieć porcji).Każdy plaster nacinamy z boku - robimy "kieszonkę", tak aby zmieściła się w niej jedna kostka czekolady. "Wpychamy" te kostki na tyle głęboko, by nie były widoczne.Smażymy chwilę (ok. 5 min, może więcej) na patelni, do czasu aż zrobi się płynne nadzienie czekoladowe - można to sprawdzić, naciskając z góry palcem miejsce, w którym znajduje się czekolada.
Jak podawać?
Na gorąco.
Uwagi:
Pomysł zaczerpnięty jest z programu R. Makłowicza.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 5 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 5 zł |
Autor | YoAnna |