Sk艂adniki:
- 1 Budyn Orzechowy (firma Gellwe)
- 1 Budyn Kokosowy (firma dr.Oetker)
- okolo 1 szkl cukru
- puszka mleka zageszczonego (nieslodzonego, 411g-masa netto)
- 150 ml wody
- pol pudeleczka MASMIX (200g)[polaczenie margaryny z maslem]
Jak przyrz膮dzi膰?
Gotujemy budyn: 3/4 puszki mleka zagotowac z wieksza iloscia wody, w pozostalosci rozpuscic dwa budynie jednoczeesnie wraz z niecala szklanka cukru,po zagotowaniu mleka dodajemy rozpuszczony wczesniej proszek bydyniowy z cukrem. Odstawiamy garnek na bok wlewamy rozpuszczona mase, mieszamy. Teraz zagotowujemy calosc i mieszamy dosc szybko, aby wyszla jednolita masa i aby nam nic nie przystalo do dna garnka.
Ostudzamy budyn calkowicie.
Do budyniu dodajemy stopniowo MASMIX, stopniowo miksujemy mikserem potem zwiekszamy obroty (na najwieksze obroty), tak aby powstala jednolita masa. Miksujemy okolo 5 minut.
Odstawiamy do lodowki do schlodzenia.
Pyszny krem do tortow, cos a la krem do Karpatki, lub krem do deserow.
Potrzebne przybory:
Kubek miarka, gleboka miska, mikser, lodowka oraz apetyt i checi.
Jak podawa膰?
Na zimno. Krem mozna dodac na gore do deserow galaretkowych.
ZYCZE SMACZNEGO!!!
Uwagi:
Uwazajmy aby z budyniu przy gotowaniu nie powstaly kluski a jednolita masa, pozniej bedzie trudno pozbyc sie tych klusek.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 5 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Autor | Edyta |