Składniki:
- 2 szt. kapusty pekińskiej,
- 3 jajka,
- 20 dkg boczku wędzonego,
- przecier pomidorowy (1 niewielki słoik),
- sos sojowy,
- sól,
- pieprz (do smaku).
Jak przyrządzić?
Poszatkowaną kapustę pekińską wrzucamy do garnka, zalewamy wodą i dodajemy soli. Gotujemy. W międzyczasie kroimy na małe kawałeczki boczek i wrzucamy na gorącą patelnię. Jajka rozbijamy, w całości. Krótko miksujemy. Kiedy kapusta się prawie ugotuje - odcedzmy i do garnka w którym jest gorąca kapusta dodajemy po kolei: przysmażony boczek, rozbełtane jajka, przecier pomidorowy i energicznie mieszamy. Dodajemy do smaku sos sojowy, sól i pieprz i potrawa gotowa.
Smacznego!
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 3 |
Kaloryczność | średnio dużo |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | Andrzejjaga |