Bigos zmęczonej Baby Jagi

Przepis kulinarny

Składniki:

- 2 szt. kapusty pekińskiej,
- 3 jajka,
- 20 dkg boczku wędzonego,
- przecier pomidorowy (1 niewielki słoik),
- sos sojowy,
- sól,
- pieprz (do smaku).

Jak przyrządzić?

Poszatkowaną kapustę pekińską wrzucamy do garnka, zalewamy wodą i dodajemy soli. Gotujemy. W międzyczasie kroimy na małe kawałeczki boczek i wrzucamy na gorącą patelnię. Jajka rozbijamy, w całości. Krótko miksujemy. Kiedy kapusta się prawie ugotuje - odcedzmy i do garnka w którym jest gorąca kapusta dodajemy po kolei: przysmażony boczek, rozbełtane jajka, przecier pomidorowy i energicznie mieszamy. Dodajemy do smaku sos sojowy, sól i pieprz i potrawa gotowa.

Smacznego!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
Porcje3
Kalorycznośćśrednio dużo
Przybliżony koszt10 zł
AutorAndrzejjaga

Bigos zmęczonej Baby Jagi: Podobne przepisy

Bigos zmęczonej Baby Jagi: wypróbuj również

Powiązane Tematy