Składniki:
1,5 litra bulionu , 300g kapusty kiszonej,3 ziemniaki, marchewka, pietruszka,seler, 4-5 parówek, 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego, 2 łyżki oleju, listek laurowy, majeranek, pieprz, sól.
Jak przyrządzić?
Marchewkę, pietruszkę, ziemniaki, seler pokroic w kosteczkę. Kapustę z warzywami zalać bulionem. Dodać łyżeczkę majeranku, listek laurowy i pieprz w ziarnach (2-3 ziarenka).Gotować do miękkości. Cebulę obrać,pokroić, podsmażyć na oleju, dodać do kapusty. Do całości dodać koncentrat pomidorowy oraz podsmażone na niewielkiej ilości oleju parówki. Chwilę razem pogotować. Doprawić solą, pieprzem, majerankiem.
Uwagi:
Najlepiej kiszoną kapustę podgotować oddzielnie, w osobnym garnku, ponieważ ziemniaki razem z kiszoną kapusta bardzo długo się gotują.
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Czas przygotowania | 40 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | BINKA |