Kapuśniak z parówkami - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

1,5 litra bulionu , 300g kapusty kiszonej,3 ziemniaki, marchewka, pietruszka,seler, 4-5 parówek, 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego, 2 łyżki oleju, listek laurowy, majeranek, pieprz, sól.

Jak przyrządzić?

Marchewkę, pietruszkę, ziemniaki, seler pokroic w kosteczkę. Kapustę z warzywami zalać bulionem. Dodać łyżeczkę majeranku, listek laurowy i pieprz w ziarnach (2-3 ziarenka).Gotować do miękkości. Cebulę obrać,pokroić, podsmażyć na oleju, dodać do kapusty. Do całości dodać koncentrat pomidorowy oraz podsmażone na niewielkiej ilości oleju parówki. Chwilę razem pogotować. Doprawić solą, pieprzem, majerankiem.

Uwagi:

Najlepiej kiszoną kapustę podgotować oddzielnie, w osobnym garnku, ponieważ ziemniaki razem z kiszoną kapusta bardzo długo się gotują.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaZupy
Czas przygotowania40 min.
Trudnośćprosty
Porcje4
Przybliżony koszt10 zł
AutorBINKA

Kapuśniak z parówkami: Podobne przepisy

Kapuśniak z parówkami: wypróbuj również

Powiązane Tematy