Sk艂adniki:
(Porcja na dwie osoby.)
- jedna duza piers z kurczaka (naprawde w zupelnosci wystarcza),
- 1 peczek wloszczyzny,
- 1 jogurt naturalny,
- 2 lyzeczki curry,
- oliwa do smazenia,
- czasem sol, pieprz.
Jak przyrz膮dzi膰?
Wloszczyzne kroimy w slupki, por w paseczki, wrzucamy na rozgrzana oliwe (dosc gleboka ale tez zeby warzywa nie plywaly) (por najlepiej na koncu), podsmazamy do uzyskania przez nie intensywnego koloru, wtedy przykrywamy i dusimy do ulubinego stopnia miekkosci :)
W tym samym czasie przygotowujemy sos curry: do jogurtu wstpujemy dwie lyzeczki curry i dokladnie mieszamy.
Na takie warzywa wrzucamy delikatnie opr贸szonego sola i pieprzem, pokrojonego w kawaleczki kurczaka, podsmazamy do miekkoscido warzyw i piesi kurczaka wlewamy jogurt z curry mieszmy i zdejmujemy patelnie z ognia.
Podajemy najlepiej z brazowym ryzem.
Pyszne na cieplo.
Kategoria dania | Dania g艂贸wne |
---|---|
Czas przygotowania | 40 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Porcje | 2 |
Przybli偶ony koszt | 10 z艂 |
Autor | mukron |