Sk艂adniki:
1/2 szklanki masla
1 szklanka cukru
1 szklanka mleka
1 jajo
1/2 szklanki kakao
1 szklanka maki
1 lyzeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
1/2 szklanka orzechow pokrojonych
Masa:
1/4 szklanki masla
1/4 szklanki mleka
3/4 szklanki czekolady w wiorkach (lub drobno pokrojonej) semi slodkiej
1 szklanka cukru pudru
Jak przyrz膮dzi膰?
W duzej misce utrzec masla i cukier do bialosci. Dodac mleko, jajo, cukier. Wolno mieszac.(bedzie bardzo rzadkie). Dodac make przesypana z sola i proszkiem do pieczenia. Wylac do formy kwadratowej 20cmx20cm. Pieca 25-30 minut. Ciasto bedzie dosyc mokrawe i bardzo czekoladowe. Masa przygotawac: rozpuscic masla, mleko i czekolade. Wymieszac dobrze. Dodac do tego cukier puder. Wylozyc mase na gore ciasta. Odstawic na 30 minut. Mozna a nawet lepiej trzymac ciasto w lodowce.
Potrzebne przybory:
Miska, mikser.
Uwagi:
Mokre, czekoladowe ciasto.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Autor | motylek |